Go to Main ContentGo to Footer Content

Urban Planning News

  • Space below Oksu Station Transforms into Underground Park Area

  • SMG 3963
    image_pdfimage_print

    Panoramic view of Darak Oksu from the outside
    Panoramic view of Darak Oksu from the outside

    Panoramic view of Darak Oksu from the inside
    Panoramic view of Darak Oksu from the inside

    The elevated ceiling at the lower end of Seoul’s Oksu Station will be renovated into a public culture area dressed in vegetation as a part of an urban regeneration project while promoting an eco-friendly atmosphere huddled within the city, such as can be seen at New York City’s Underground Park.

    The upper end was decorated in landscape and vegetation having constructed a roof at a sloped angle under the ceiling. As for the lower end, the 196㎡ of space was transformed into a multi-purpose culture area used for a children’s book café, lectures on cultural topics and more. The outer space is newly-equipped with spectator seats to make the most of the open plaza area that has primarily been neglected over the years.

    The ‘free garden,’ in particular, is the highlight of the multi-purpose culture space at the roof-shaped slope of the lower end. The sunlight harvesting system also enables sunlight to shine its way inside the station to help nurture the plant life, utilizing the same, newly-developed technology that can be witnessed at New York City’s Underground Park. The sunny conditions also maintain a constant state without any interference from the external weather conditions.

    Seoul will be opening the ‘Darak Oksu’ on April 3, 2018, as a part of the official launching of the demo business project comprised of a comprehensive plan to utilize the space of elevated ceiling areas below ground.