Bureau and Corporate Funded Body
As part of the 2015 Hangang Summer Festival, the Seoul Metropolitan Government (Hangang Project Headquarters) will be holding the “Seoul Story Fashion Show” at 7 p.m. on August 22 (Sat). Commemorating the 70th anniversary of Korea’s liberation from under Japanese colonial rule, the show will offer a look at the past, present, and future of Seoul.
The Seoul Story Fashion Show, held under the theme “Seoul’s History”, will take place at Yevit Stage, Some Sevit, Banpo Hangang Park. The show features 70 Seoul citizens who were picked as models at auditions held on August 10; each “citizen model” represents one year that has passed since Korea’s liberation. The selected citizen models range in age from children to adolescents, adults, and senior citizens, and are featured together with 70 professional fashion models.
The show is divided into four sessions, which include: a collection portraying Seoul from 1945 to the present (first and second sessions), a fusion hanbok (traditional Korean clothing) fashion show under the theme “Dreams for the Future” (third session), and a collection by Yang Heiil, a celebrated Korean fashion designer, based on the theme “Oh, the Republic of Korea and Taegeukgi” (fourth session). The fashion show will be preceded by an elaborate water display and a performance by Tiki Taka, a seven-person percussion band.
○ Date: August 22 (7:00 pm-8:40 pm, Sat)
○ Venue: Yevit Stage, Some Sevit, Banpo Hangang Park
○ Theme: A storytelling fashion show representing the past, present, and future of Seoul through the participation of selected Seoul citizen models of all ages
○ Schedule of Events
|Pre-ceremony Performance||18:50~19:20 (30min)||- Performance by Tiki Taka, a seven-person percussion band
- Water show (e.g. jet skiing, flyboarding, etc.)
|Official Event||19:20~19:30 (10min)||-Introduction of the 2015 Hangang Summer Festival
- Introduction of the fashion show and other programs
- MC: Baek Seung Ju
|Fashion Show||First Session||19:30~19:45 (15min)||- A fashion show portraying Seoul from 1945 to the 1970s||- Advised by Chang Gyoosoon,Professor of Dong Seoul University|
|Second Session||19:45~20:00 (15min)||- A fashion show celebrating the Olympics, the World Cup, and K-Pop|
|Third Session||20:00~20:15 (15min)||- A fusion hanbok fashion show under the theme “Dreams for the Future”||- Featuring the works of hanbok designers Jeong Geum-ju and Lee Yun-suk|
|Fourth Session||20:15~20:30 (15min)||- A collection by Yang Heiil under the theme “Oh, the Republic of Korea and Taegeukgi”|
|Closing||20:30~20:40||- Acknowledgement of participants and final parade|
※ The schedule and content are subject to change depending on the situation.
※ Information on the program, contact: +82-2-3780-0718