Urban Planning News

A A
  • Green Sidewalk at Seoul Station Overpass Construction Site

    SMG 2701
  • The Screen Wall at Seoul Station Overpass has been Transformed into a Canvas!

    Aerial view of the overpass main line in front of Seoul Station

    The Screen Wall at Seoul Station Overpass is expected to be changed into a huge canvas by local young artists.
    The Seoul Metropolitan Government plans to exhibit the 420 meters of screen wall installed at the construction site of the Seoul Station overpass after adding public designs to the wall where demolishing work has been underway on the old top plate. The exhibition will be held to celebrate the completion of the construction.
    In particular, “Very Street Kitchen”, a young designers’ group led by Oh Joon-sik, a former brand designer of Hyundai Card Co., Ltd. and AMORE PACIFIC contributed their talents to design the wall.

    The screen walls will be installed at three sections: The main line of the overpass in front of Seoul Station (300m), the entrance and exit space directed to Toegye-ro and Malli-dong that form both sides of the overpass (60m, respectively).

    The installation of the screen walls at the entrance and exit was completed on the 25th of last month, and Seoul plans to install it on the main line in the middle of this month.

    The color of the screen wall from Seoul Station to Sungnyemun Gate is green, symbolizing the sidewalk with dense flowers and trees and representing a diversity of citizens’ feet walking on the sidewalk.

    In particular, the drawing of a person on a wheelchair reflects the future of the Seoul Station overpass as a barrier-free environment for pedestrians. In fact, Seoul will secure at least 2.5 meters of widths in order for people in wheelchairs to pass the overpass freely. In addition, Seoul plans to lower door sills and install braille blocks for the blind at the entrance and exit of the overpass.

    The design of the screen wall installed at the entrance and exit space directed towards Toegye-ro and Malli-dong (height: 4m, length: 60m) was based on the industry and culture of the Seoul Station area.

    Screen Wall at the Construction Site around Toegye-ro

    Screen Wall at the Construction Site around Malli-dong

    The designers of “Very Street Kitchen” said, “We decided to contribute our talents as locals who thought Seoul Station overpass is a part of our lives,” adding, “We tried to create a bright and positive image, because most citizens have thought of the Seoul Station overpass area as the center of Seoul, yet old and decrepit. Therefore, we wanted to transform the area into a green sidewalk with flowers and trees.”

    ☎ Inquiry: Engineering Division, Seoul Metropolitan Infrastructure (02-3708-2543)

View Comments (0)

Comments

0 / 300